Plexr Omnia System - Collagen Shaping (Needle Shaping)


"Science is the basis for the development of our medical devices"

Giancarlo Millevolte, CEO van GMV

CollagenShaping/Needle Shaping (verder genoemd als CollagenShaping) is een onderdeel van het Plexr Omnia system. Een unieke technologie voor gerichte en geconcentreerde dermale versteviging en neocollagenese. CollagenShaping is een innoverende medisch-esthetische methode gebaseerd op dermale micro-transplantaties van het eigen bindweefsel om deze in strengen van autoloog collageen op te winden. De arts kan vervolgens  deze strengen op strategische punten herpositioneren om een draagnetwerk van draden van autoloog collageen te creëren en daarmee de huid te liften, opvullen en te verstrakken. Een bijzonder natuurlijke en veilige huidverstevigende en liftende procedure waarbij geen inspuiten van vreemde stoffen aan te pas komt.

Hoe werkt het?
Het betreft microscopische autotransplantatie van huidbindweefsel d.m.v. flexibele en bijzonder dunne naalden die in lengte en dikte kunnen variëren van 15 mm tot 150 mm, of 0,18 tot 0,30 mm. Deze zijn met die van een acupunctuur behandeling vergelijkbaar. Na het plaatsen van de naalden wordt de te behandelen dermale zone doorkruist met diverse elektrische stroomgolven ( forese en vibrance ) om uiteindelijk  de elastische en collageen vezels van de dermis aan de naald te “plakken “. Door vervolgens op de juiste wijze de naald te roteren kan een “draad” van autoloog bindweefsel gevormd worden. Op deze manier ontstaat een draagnetwerk in de huid  om zo die gebieden te herstellen die last van verslapping, rimpels, of volumeverlies hebben. Het weefsel in de donorgebieden regenereert uitermate goed omdat het bindweefsel niet gescheurd of beschadigd wordt, maar alleen tijdelijk dunner en uitgerekt raakt. Deze tijdelijk uitgedunde  bindweefseldelen van de donorstructuren (niet met het blote oog zichtbaar) zullen hun initiële volumes in de komende achtentwintig dagen volledig hervatten. Het gereconstrueerde deel zal doorgroeien en na ongeveer vier weken het uiteindelijke volume bereiken en deze vervolgens langdurig behouden.

Resultaten & duurzaamheid:
De procedure geeft een zeer natuurlijk ogend resultaat. Een ervaren expert zal niet snel in staat zijn om het gebied te herkennen waar de esthetische behandeling is uitgevoerd. Bij het inbrengen van de naald of bij het passeren van stroom, ondervindt de patiënt geen enkele vorm van pijn. Het roteren en optrekken van de naald is voor de patiënt voelbaar maar het wordt  zeker niet als pijnlijk ervaren. Beide kwaliteiten zorgen ervoor dat deze behandeling zonder enkele vorm van anesthesie uitgevoerd kan worden.

Image

De resultaten zoals verstrakking en lifting van de behandelde regio’s zijn direct duidelijk zichtbaar en hebben, in verband met Neocollagenese, een progressief karakter zodat het maximale resultaat  na enkele weken bereikt wordt. De draden van autoloog collageen kunnen zelfs langer dan drie jaar aanhouden, echter het zichtbare resultaat kan van kortere duur zijn afhankelijk van de status van de beginindicatie, huidvitaliteit, huidconditie en het verouderingstempo van de desbetreffende huid.  Om duurzaamheid en het resultaat te vergroten worden initieel 2 tot eventueel 3 behandelingen om de 4 weken aangeraden.

Toepassing:
Deze techniek wordt op diverse gelaatzones toegepast waar weinig andere procedures effectief genoeg zijn, zoals...

  • Diverse rimpels opvullen, onder andere bovenlip, neus- lippen, glabella rimpels, etc.

De rimpels worden op een effectieve en veilige wijze van binnenuit met eigen collageen opgevuld. Er zijn meerdere technieken binnen de CollagenShaping methode die microchirurgisch en pijnloos eigen collageen onder de rimpel verplaatsen. Dankzij het proces van gerichte en geconcentreerde Neocollagenese  zal in enkele weken de bodem/diepte van de rimpel gestaag verhogen waardoor de rimpel zichtbaar die scherpte en diepte verliest. Bij  correctie van expressierimpels kunnen definitieve resultaten behaald worden. Echter, waar sommige rimpels definitief verdwijnen, zullen sommige naar mate de tijd vordert mogelijk weer terugkeren door bewegingen van de mimische spieren.

  • het complete periorale gebied herstructureren;

- Lippen opvullen, verjongen en accentueren
- Bovenlipregio verstrakken (ook onderlipzone indien nodig)
- Mondhoeken corrigeren

Een verbluffend resultaat is mogelijk wanneer al deze zones tegelijkertijd behandeld worden. De bovenlipregio verstrakt, terwijl de lippen op een unieke manier met eigen collageen geremodelleerd, verjongd en opgevuld  kunnen worden.  In het geval van de lippen zijn de resultaten buitengewoon duurzaam.

  • Andere zeer geschikte toepassingen zijn;

- Kaaklijn verstrakking
- Voorhoofd- en wenkbrauwlifting
- Wangen, incl. nasolabiale plooien
- Het verstrakken van hals en onderkin
- Lichaamsbehandelingen zijn tevens mogelijk, zoals op armen (triceps) en billen (liften)

Natuurlijke filler
Tevens wordt CollagenShaping als een natuurlijke filler gezien en biedt een natuurlijk alternatief voor externe fillers, daar slechts gebruik wordt gemaakt van ontstaan lichaamseigen Hyaluron. Het is een duurzame filler voor onder andere lippen, mond-neus plooien en het gehele gelaat. Natuurlijk, veilig en pijnloos. CollagenShaping maakt geen gebruik van exogene stoffen, daar slechts het lichaamseigen materiaal wordt gestimuleerd. Deze behandeling is zeer geschikt voor mensen die hun voorkeur geven aan natuurlijke en risicoloze esthetische behandelingen met geen of beperkte hersteltijd

Targeted & concentrated Neocollagenesis
CollagenShaping is de enige methodologie in de wereld waarbij de arts zeer precies de huid in de probleem regio’s kan verstrakken en tegelijkertijd  het autonome lichaamsproces van Neocollagenese beïnvloeden door deze in de gewenste richting te sturen. Zachte en niet voelbare  elektrische stroomgolven triggeren  de Neocollagenese in de brede behandelde regio, terwijl de roterende en optrekkende mechanische bewegingen van de naald een extra “trainingseffect” op het bindweefsel geven in de nabijheid van de naald. Door deze roterende beweging van de naald zal de gevormde autologe collageendraad verder in een snel tempo doorgroeien om na  vier weken de uiteindelijke omvang te bereiken.

ImageImage

Geen schade aan de huid op korte of lange termijn
In tegenstelling tot vele andere methodes ontstaan de resultaten van CollagenShaping niet door herstel van aangebrachte schade en is het verloop zonder trauma’s in omringend weefsel, zoals zwelling, erytheem roodheid, korsten, hyper-hypo pigmentaties, asymmetrie, necrose of ontstekingen. De huid wordt slechts gestimuleerd  door zachte en voor de patiënt pijnloze energie impulsen toe te passen om proliferatie van fibroblasten en keratinocyten, zowel hun mitose  en migratie te bevorderen en te optimaliseren. Het nieuw gegenereerde collageen is zacht ( type 3) zodat in combinatie met nieuw aangemaakt elastine en hyaluronzuur de huid een duidelijk verbeterde vitaliteit en zichtbaar jongere uitstraling krijgt. Meerdere uitgevoerde histologische onderzoeken, enkele weken na behadeling, laten een verdikking zien, herpositionering, hogere dichtheid en kwantitatieve toename van beide, elastine- en collageenvezels.    

Bijwerkingen
CollagenShaping is een zeer veilige behandeling voor zowel de arts als patiënt,  eenvoudig  uit te voeren en met weinig beperkingen. Mogelijkheid tot vorming van een hematoom bij het per ongeluk raken van een bloedvat is de meest opvallende, maar tegelijkertijd weinig voorkomende mogelijke bijwerking. Grote voordelen zijn echter dat de behandelingen pijnloos zijn er geen downtime is en de patiënten hun normale werkzaamheden 30 minuten na de ingreep kunnen hervatten (het vertrekken van roodheid.)

 

 

Literatuur:

Image