Veelgestelde vragen

Hoe werkt Plexr®?
Plexr® maakt gebruik van een innovatief systeem gebaseerd op de exclusieve, door GMV – Italië ontwikkelde, plasma-exeresis technologie. De unieke plasmastraal die door Plexr® wordt gegenereerd, bestaat uit geïoniseerd gas, vergelijkbaar met een microflits. Het opgewekte plasma brengt zeer nauwkeurig een minimale dosis van energie over op de huid, zonder aantasting van het omliggende weefsel.

De buitengewone precisie van de Plexr® maakt uitstekende resultaten mogelijk met minimale aantasting.

Wat is plasma?
Plasma staat bekend als de vierde fysieke toestand van materie. Materie bereikt deze toestand wanneer er voldoende energie wordt geleverd om atomen in elektronen te splitsen. Het resultaat is een wolk van vrije, negatief geladen elektronen en positief geladen ionen, radicalen en moleculen. Deze wolk, bestaande uit geladen deeltjes, wordt plasma genoemd. In deze toestand heeft materie volledig nieuwe fysische eigenschappen. Plexr heeft een bijzondere veilige en effectieve plasmasamenstelling die onder de naam Plasma Exeresis is gepatenteerd. 

Welke gassen zijn geïoniseerd?
Plexr® ioniseert de omgevingslucht, voornamelijk bestaande uit ca. 78,08% stikstof en ca. 20,95% zuurstof.

Hoe werkt Plexr® plasma op de huid?
Het plasma dat met Plexr® geproduceerd wordt heeft twee verschillende werkingsmechanismen:

  • Extrinsiek: Plexr®-plasma creëert een microablatie door de bovenste laag van de huid te sublimeren. (vergelijkbaar met van verdamping). Plasma microablatie is dus puur epidermaal en zeer nauwkeurig. Het onderliggende weefsel wordt gespaard van trauma wat een versnelde genezing mogelijk maakt.
  • Intrinsiek: Plexr®-plasma bevat geïoniseerde deeltjes die zeer beperkt de diepere lagen van de huid bereiken. De geladen deeltjes, waaronder NO, ozon (O3) en anderen, veroorzaken diverse effecten in de diepere huidlagen: verstrakking door samentrekking van elastische vezels, verdikking van de dermis dankzij productie van nieuw collageen type 1 ( zacht collageen ) versnellen van littekenvrije genezing van gesublimeerde epidermis.

Hoe versnelt de Plexr®-plasma de wondgenezing?

Het intrinsieke plasma-effect wordt voornamelijk gezien als versnelde fibroblastdeling (mitose) en fibroblastmigratie, bevordering neovascularisatie als ook de mitose en migratie van de keratinocyten.

Is Plexr veilig?
Ja, Plexr heeft een zeer ondiepe werking op voornamelijk de bovenste laag van de epidermis. Vanwege de bewezen zeer beperkte energie penetratiediepte op de huid is Plexr  het enige plasma apparaat dat veilig  toegepast kan worden op patiënten met een pacemaker, stents of een andere vorm van lichaamsimplantaten. Bovendien is Plexr het enigste plasma apparaat dat door oogartsen voor de ingrepen op het blote oog ingezet wordt.

Kan ik Plexr combineren met fillers of botox?
Ja, het is mogelijk om het inspuiten van fillers of Botox in dezelfde sessie te combineren met een Plexr behandeling, zelfs op de zones waar gespoten wordt. Ook wordt in sommige gevallen de combinatie met bepaalde bio regeneratoren  aangeraden.

Waarom is wondgenezing littekenvrij na een Plexr-behandeling?
De Plexr®-behandeling beschadigt de dermis niet en veroorzaakt geen necrose. Het Plexr®-plasma stimuleert de dermis door stikstof en zuurstof reactieve deeltjes.

Is er een risico op post-inflammatorische hyperpigmentatie (PIH) door de Plexr-behandeling?
Plexr® veroorzaakt geen PIH. Het is echter belangrijk om de behandelde huid na de behandeling te beschermen tegen UV en blauwlicht ( kunstmatig licht ) straling om een mogelijk tijdelijke verhoogde productie van melanine ( pigmentstof) te voorkomen. Wanneer deze zeldzame verkleuringen toch voorkomen zijn ze altijd van tijdelijke duur.

Is het belangrijk de behandelde huid te verzorgen?
Om een ​​ongestoorde wondgenezing te garanderen, moeten bepaalde producten worden gebruikt en moeten de juiste onderhoudsinstructies worden gevolgd. 

Hoe werk Plexr niet-invasieve blefaroplastiek? (ooglidcorrectie)
De huid van de oogleden is verdoofd met een crème. Meestal is 30 minuten voldoende om een ​​goede verdoving te verkrijgen. Vervolgens wordt de Plexr®-behandeling uitgevoerd. Op deze manier kan een gelijkmatig en natuurlijk resultaat worden bereikt. Direct na de behandeling wordt het behandelde gebied bedekt met een speciale voor Plexr ontwikkelde crème of  foundation.

Hoe werkt rimpelbehandeling met de Plexr?
Bij rimpelbehandeling met de Plexr® wordt het huidoppervlak verdoofd met een crème. Meestal is 30 minuten voldoende om een ​​goede verdoving te krijgen. De Plexr®-behandeling duurt ongeveer 10-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de te behandelen oppervlakte.

Welke soorten rimpels kunnen worden behandeld?
Alle soorten rimpels zijn te behandelen met de Plexr®.

Welke bijwerkingen zijn te verwachten na Plexr blefaroplasiek?
Na de behandeling treedt lokale zwelling op. Het is aan te raden om direct na de behandeling de huidgebieden te koelen om de zwelling te onderdrukken. De zwelling is het meest uitgesproken in de ochtend na de behandeling. De mate van zwelling is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en de neiging tot zwellen van de patiënt. De zwelling verdwijnt snel, meestal na 3 dagen. Het eindresultaat van de ingreep zal na 2-3 maanden optimaal zichtbaar zijn.

1-2 dagen na de behandeling verschijnen korsten die niet afgeschraapt en nat gemaakt mogen worden. Deze vallen na 5-7 dagen af. De huid is dan gedurende 2-3 weken meestal rozig van  kleur.

Wat zijn de voordelen van Plexr blefaroplastiek?
De anesthesie gebeurt middels een crème. Er zijn geen injectiespuiten nodig en daarom zijn er geen kneuzingen (ecchymosen of hematomen) te verwachten

Geen algemene anesthesie nodig
Onmiddellijk zichtbare verbetering
Relatief korte uitvaltijd
Kortdurende roodheid
Geen littekens
Geen asymmetrie
Geen verandering van de natuurlijke oogvorm (gezichtsuitdrukking)
Geen risico op overcorrectie

Wat zijn de voordelen van Plexr-behandelingen vergeleken met laserbehandelingen?
In vergelijking met lasers gebruikt de Plexr® behandeling geen licht maar plasmaenergie. Bij een laserbehandeling, bijvoorbeeld fractionele laser, wordt de dermis met de laser beschadigd om het genezingsproces op gang te brengen. De Plexr® behandeling daarentegen beschadigt de dermis niet, maar wordt deze slechts gestimuleerd. Een zeer lage dosering van  plasmadeeltjes bereikt de binnenste huidlagen waar zij een verstrakkingseffect veroorzaken met een traumavrije en versnelde genezing.

De Plexr®-applicatie is minder pijnlijk. Met de Plexr® is genezing altijd littekenvrij, zolang de patiënt zich aan de juiste zorginstructies houdt.

Welke mogelijke bijwerkingen kunnen worden verwacht?
Er zijn geen ernstige bijwerkingen te verwachten. Genezing is niet problematisch mits de patiënten de korsten niet beschadigen, of het genezingsproces  op een andere manier verstoren. Bij het behandelen van grotere delen van de huid kan gedurende 1-4 dagen zwelling optreden. De korstjes valt een paar dagen later af. Daarna wordt de huid ongeveer 2-3 weken roze.

Hoeveel sessies heb ik nodig?
Het aantal sessies hangt af van de graad van de klacht van het te behandelen huidgebied, de intensiteit van de behandeling en het vermogen van de huid om te genezen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, hoewel uit de praktijk blijkt dat in de meeste gevallen 1 behandeling voldoende kan zijn.

Is Plexr een goedgekeurd apparaat?
Ja, Plexr® is CE-gecertificeerd.

Is de behandeling pijnlijk?
Met de verdovende crème is de behandeling niet pijnlijk. Bij het verwijderen van kleine ongewenste huidveranderingen kan de plasma zelf gebruikt (ringanesthesie) worden om voldoende anesthesie te bereiken. Alle behandelingen met de Plexr® kunnen worden uitgevoerd zonder injectie-anesthesie.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Direct na de behandeling ziet de behandelde huid eruit als een schaafwond. Zwelling kan een dag later optreden, maar dit kan worden verminderd door te koelen. De komende 2-3 dagen verschijnen korstjes en deze beginnen na 3-4 dagen af te vallen. De behandelde gebieden blijven ongeveer 2-3 weken rozig, of zelfs rood in sommige gevallen als gevolg van een intensieve plasma behandeling of wegens huidovergevoeligheid. De genezing is vertraagd bij rokers of bij de mensen met een slechte huidconditie.

Wat kost een behandeling?
Behandelingskosten variëren afhankelijk van de omvang van de behandeling. Uw arts adviseert u graag vrijblijvend.

Moet ik tijdens de behandeling speciale oogbescherming dragen?
Een speciale oogbescherming is niet nodig