OFF technologie voor Lipolytische en Vasculaire Plexr behandelingen


Wat zijn OFF, Lipo- en vasculaire Plexrbehandelingen?
OFF is een elektro medisch apparaat met CE-markering dat voor gebruik in esthetische geneeskunde is  bedoeld als:

 • Lipolytische Plexr behandelingen: het oplossen van vetweefsel door selectieve gefractioneerde hyperthermie. Deze selectieve warmteverdeling levert een sterke  afname van vetafzettingen met veilige en gelijkmatige resultaten, zonder bobbels, golven of dergelijke huidonevenheden. Bovendien zijn deze behandelingen zonder down time.
 • Vasculaire Plexr behandelingen: verwijdering van haarvaten, angiomen en oppervlakkige teleangiëctastieën, met name op het gelaat.
Image

Hoe werkt het?
OFF is een elektro medisch apparaat dat een vaste RF fractioneerbare stroom produceert met een frequentie van ongeveer 1230 kHz. Deze geconcentreerde energie wordt via een handstuk met een steriele naald naar de te behandelende regio overgedragen.

Image

Deze golven worden omgezet in fractionele warmte dankzij het joule-effect dat voor niet-invasieve, selectieve microlipolyse behandelingen van het onderhuidse vetgebied toegepast wordt, als ook voor de verwijdering van kleine angiomen, haarvaten en teleangiëctastieën.

Verwijdering van oppervlakkige vasculaire laesies - Vasulaire Plexr (angiomen, capillairen, teleangiëctastieën): elektrische golven worden d.m.v. de naald in contact met de huid aangebracht zonder deze te penetreren. Door de fractionele warmte trekken de elastische vezels van het vat samen waardoor de vaatwanden aan elkaar zullen hechten en uiteindelijk instorten.

Image
 1. De naald van het pincet hoeft alleen de huid boven/rond het bloedvat te raken
 2. Het elektrische signaal gaat door het weefsel
 3. De parameters van het signaal zijn zo ingesteld dat de effecten op de bloedvaten gemaximaliseerd zijn en het overige weefsel bespaard zijn.
 4. Het bloedvat stort in
 5. Er verschijnen kleine korstjes die binnen enkele dagen verdwijnen


Microlipoplastie - Lipolytische behandeling (kaaklijn, oogwallen, nasolabiale plooi, lokale vetafzetting)
De toepassingstechniek van Lipo Plexr wordt uitgevoerd met behulp van normale acupunctuurnaalden die gepositioneerd worden in het vetweefsel dat verwijderd moet worden. Met de naald van het behandelpincet van OFF worden de in de vetzone ingestoken naalden aangeraakt waarna de stroom naar het vetweefsel overgedragen wordt, zonder de bovenliggende huid te beschadigen. Dit effect ontstaat door Hyperthermie dat een geprogrammeerde adipocytische apoptose ontketent.

Image
 1. Het is mogelijk om in het behandelgebied meerdere naalden naast elkaar aan te brengen, waarna met het handstuk naald voor naald aangeraakt wordt. De naalden staan parallel aan elkaar en wijzen naar het vetgebied. De operator beweegt een aantal seconden het handstuk van de ene naald naar de andere.
  De naald wordt in de hypodermis aangebracht, waar het gelokaliseerde vet zich bevindt
 2. De lokale temperatuur stijgt snel
 3. Adipocyten vertonen specifieke thermische eigenschappen. Het is moeilijk om hun temperatuur te verhogen, maar eenmaal opgewarmd geven ze deze warmte niet af aan omliggende structuren. Daarom is het noodzakkelijk om een hoog vermogen en een pulserend signaal te gebruiken.
 4. De lokale hyperthermie activeert de cel apoptose
 5. Er wordt geen necrose gegenereerd

Waarom werkt het?
De vaste frequentie van 1230 kHz werd gekozen omdat deze een reeks aan biologische effecten produceert die geschikt zijn voor het behandelen van een breed scala aan onvolkomenheden, die niet zouden kunnen worden opgelost met andere apparatuur.

Image

Deze frequentie wordt zowel voor therapeutische echografie als bij radiofrequentie apparatuur gebruikt. Echter in het geval van O.F.F. Lipo wordt alleen een actieve elektrode zonder massareferentie gebruikt. Daardoor worden de eigenschappen en effecten van ultrageluid en radiofrequentie gemodificeerd, meer gelokaliseerd, effectiever en veiliger.

O.F.F. Lipo: de plaatselijke temperatuurstijging als gevolg van de hoge specifieke warmte van de adipocyten, activeert het apoptose proces bij de omliggende vetcellen.

Apoptose is een vorm van geprogrammeerde celdood die voorkomt in meercellige organismen. In tegenstelling tot necrose, een vorm van traumatische celdood, is dat apoptose een sterk gereguleerd en gecontroleerd proces is dat voordelen oplevert tijdens de levenscyclus van een organisme.

Image

In tegenstelling tot necrose, produceert apoptose celfragmenten die apoptotische lichaampjes genoemd worden. Deze celfragmenten worden door fagocytische cellen omringd en uiteindelijk verwijderd. Dit vindt plaats voordat de inhoud van de cel die zich in het apoptose proces bevindt, naar de omliggende cellen door kan stromen en deze kan beschadigen en/of ontstekingen kan veroorzaken.

Image

Apoptose is een sterk gereguleerd proces dat niet kan stoppen als het eenmaal is begonnen. Het induceert celdood door caspasen te activeren, dit zijn proteasen of enzymen die eiwitten afbreken. Initiatorcaspasen activeren beulcaspasen, die vervolgens de cel doden door eiwitten, zonder onderscheid, af te breken.

Bloedvat ineenstorting: Behandeling met V Plexr, zorgt ervoor dat het bloedvat instort en het bloed niet langer door het capillair stroomt waardoor het rode bloedvat niet meer zichtbaar is. De eerste dagen na de behandeling kan een klein korstje zichtbaar zijn dat zonder specifieke nazorg vanzelf verdwijnt. Het is belangrijk dat de patiënt de korst niet mechanisch verwijdert.

Image

Wat doet het?
De belangrijkste soorten onvolkomenheden en pathologieën waarop kan worden behandelt met LipoPlexr en VasculairePlexr zijn:

Oppervlakkige vasculaire laesies: angiomen, haarvaten en telangiëctasieën.

Extreem selectieve microlipoplastiek met eliminatie van vetweefsel door vernietiging van adipociten als gevolg van fractionele hyperthermie. Deze selectieve warmte verdeling, waarbij de oppervlakkige huidweefsels niet betrokken zijn, maakt het mogelijk om beperkte gebieden met vetophopingen te behandelen. Zoals die van de onderkin, van de perimandibulaire subcutane en van andere lichaamsdelen (onder bilspieren, trochanters, buik) met een egaal effect en zonder onevenheden of littekens achter te laten. De hoeveelheid verwijderd vet is afhankelijk van het gebruikte programma, de applicatietijden en de mate van hydratatie van het weefsel. Het cellulaire afvalmateriaal wordt verwijderd door fagocytose en uitgescheiden via de urine.

Welke resultaten worden verkregen?
Harmonisatie van het gezicht op een natuurlijke manier zonder bijwerkingen. De resultaten zullen snel zichtbaar zijn en zullen worden gemaximaliseerd met het verstrijken van de tijd door bioregeneratie van collageenvezels en de toename van het fibroblastische cellulaire metabolisme.

Image

De voordelen van LipoPlexr:

 • Het resultaat is definitief
 • Stabiel en veilig proces van vetafbraak (aptosis.) Afgebroken vet zal geleidelijk uit het lichaam worden uitgescheiden
 • Het afgebroken vet nestelt zich niet in de omringende vetcellen maar verdwijnt gestaag
 • Het resultaat is natuurlijk, zonder “golven” of hobbels.
 • De behandeling is kort en volledig pijnloos zonder enige verdoving
 • Geen ontsteking of necrose
 • Geen roodheid en zwelling


Literatuur.

Tsioumas G. Sotirios Combination of Autologous Treatments for Non–Invasive Blepharoplasty and Non–Surgical Full Face Lift. J Clin Exp Dermatol Res 2017, 8:5

Tsioumas G. Sotiris, Vlachodimitropoulos Dimitris, Goutas N. Clinical And Histological Presentation After Plexr Application, Needle Shaping (Vibrance) And O.F.F. Pinnacle Medicine & Medical Sciences, 2015

Tsioumas G. Sotiris, Chorozidis Ioannis & Varvarezou-Liliou Anastasia. Comparison Of The Efficacy Of Injectable Hyaloronic Acid Versus Needle Shaping (Vibrance) And O.F.F (Onde Flusso Frazionato) For The Aesthetic Treatment Of The Face. Pinnacle Medicine & Medical Sciences, 2015

Tsioumas G. Sotiris, Chorozidis Ioannis, Papapostolou Apostolos PhD. The Efficiency Of Vibrance (Needle Shaping) And O.F.F (Non Surgical Dermal Ablative Treatment) On Body Reshaping. Pinnacle Medicine & Medical Sciences, 2015