Gebruik van Plexr in de tandheelkunde

Plexr is een innovatief apparaat voor de behandeling van soft tissue zoals huid, tandvlees en orale mucosa. Het werkt op basis van specifieke plasma energie – Plasma Exeresis. Typerend voor deze energietoepassing is dat het behandelde weefsel "gemodelleerd" kan worden door een sublimatie proces, waarbij eiwitten van de cellen worden verdampt in plaats van verbrandt. Dit is een zeer effectieve, veilige en niet invasieve methode, tegelijkertijd makkelijk uitvoerbaar voor de tandarts.

In de tandheelkunde betekent deze technologie een nieuwe aanpak voor de behandeling van gingiva en mucosa,zonder te snijden, vaak zonder anesthesie en zonder bloedingen. Deze technologie bespaart tijd, vereenvoudigt de ingreep en is aanzienlijk patiëntvriendelijker dan vergelijkbare bestaande methodes.


NEEM CONTACT MET ONS OP
Image

Beter herstel na interventie

Het herstel na de behandeling is sneller en makkelijker in vergelijking tot laser en de electrotoom. In tegenstelling tot deze apparaten werkt Plexr (Plasma Exeresis) zonder necrotische schades ontstaan door oververhitting van omliggende weefsels, en zonder oedeem of bloedingen. Daardoor geen kans op bot necrose.

Het postoperatief herstel, als ook kunnen kauwen na de ingreep, verloopt makkelijker, sneller en pijnloos, zonder de bekende gevolgen typerend voor andere behandelmethoden.

De toepassingen

Plexr wordt toegepast voor gingivectomie, ieder type frenulectomie, behandeling van gingivale hypertrophie en gummy smile, voor de tweede fase bij implantaten ( aanbrengen healing abutment), klinische kroonverlenging, het openen van de sulcus voor de afdruk van kronen, het verwijderen van diverse neoformaties op slijmvliezen en tong en nog meer ingrepen.

Cosmetische behandelingen

Plexr kan buitengewoon breed ingezet worden voor diverse cosmetische behandelingen zoals zeer populaire Gummy Smile correcties, resurfacing en huidverstrakking in perioraal gebied, perilabiale en labiale correcties inclusief filtrum en bekende “bar code“ lijnen.

Indien gewenst, kunt u uw cosmetische behandelingen over het gehele gelaat uitbreiden, met name op oogleden, kaaklijn, faciale rimpels, etc.

Gebruik

De leercurve voor het gebruik van Plexr is heel kort en eenvoudig. Na een korte training kunt u het apparaat snel en met succes in uw dagelijkse routine toepassen.


NEEM CONTACT MET ONS OP
 

Paolo Baglietto, tandarts-implantoloog.


Paolo Baglietto is in 1996 afgestudeerd als tandarts aan de universiteit van Genua, Italië.
Sinds 1998 werkt hij in Nederland, in Hof van Hoornwijk Kliniek voor Tandheelkunde in Rijswijk. Sinds 2005 heeft hij zich gespecialiseerd als implantoloog door het volgen van vele internationale cursussen. In de laatste 5 jaar heeft hij zijn passie en ervaring in de implantologie naar een hoger niveau gebracht door zich verder te specialiseren in state-of-the-art technieken voor Guided Bone Regeneration (GBR). Door het dagelijks toepassen van deze kennis en het streven naar steeds perfectere resultaten heeft hij een grote ervaring op het gebied van bot- en soft tissue augmentaties.

Door zijn nauwe banden met zijn moederland Italië is hij in 2015 in contact gekomen met Plexr Soft Surgery. Daar heeft hij als eerste tandarts in Nederland zowel buiten de mond (facial esthetische behandelingen), als in de mond (vele behandelingen van diverse tandvlees correcties) uitgevoerd, van preprothetische kroonverlengingen tot gummy smile correctie, van frenulectomie tot implantologie.

Ook bij het vervaardigen van facings en cosmetische restauraties is Plexr van een grote meerwaarde gebleken. Plexr is een onmisbaar onderdeel van zijn dagelijkse routine geworden.


Artsen aan het woord over Plexr